Coaching met hulp van paarden

Coaching met hulp van paarden
(Equine assisted coaching)

Paarden zijn een prachtige spiegel.

Paarden veroordelen je niet.

Paarden geven objectief terug wat ze voelen.

Paarden bezitten over een flinke dosis onvoorwaardelijke liefde.

SONY DSC

Bij coachen met paarden roepen we de hulp in van paarden bij het coachen van individuen, gezinnen en jeugdigen. Ik (coach) en het paard(en) werken samen om de coachee/u te stimuleren over zichzelf en anderen na te denken en zijn eigen oplossing te vinden door middel van ervaringsgericht leren.

In een coach sessie met paarden faciliteer en begeleid ik activiteiten die u met het paard uitvoert. Het uitvoeren van een activiteit met een paard, daagt u uit op diverse gebieden zoals: communicatie, contact maken, leiding geven, focus, samenwerken, zelfvertrouwen en werken vanuit denken of gevoel.

Het uitgangspunt van het coachen met paarden is dat de uzelf de oplossing voor uw vragen in zich heeft. De nadruk ligt dan ook op uw vermogens van en niet op de zwakheden. We richten ons op het vinden van oplossingen, meer dan we ons verdiepen in problemen.

Veelal zijn maar enkele sessies nodig om tot een verrassend resultaat te komen. Voor zowel kinderen (en hun ouders), individuen en koppels kan een coach sessie met een paard erg helpend zijn.

Tall&Roche

Waarom met paarden?
Tijdens het omgaan met paarden komen veel zaken op een natuurlijke manier aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan non-verbale communicatie, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerking en relaties en vertrouwen.
Paarden zijn sociale dieren die in de kudde hun eigen rol hebben. Ze hebben net als mensen verschillende persoonlijkheden, waardoor ze ook allemaal een andere aanpak nodig hebben.
Paarden kunnen mensen innerlijk raken, maar ook intimideren door hun kracht en grootte, wat op een natuurlijk manier kans biedt om angst te overwinnen en zelfvertrouwen te ontwikkelen.
Paarden merken de kleinste non-verbale signalen op, ze kunnen hierdoor feilloos menselijke lichaamstaal aan de mens terug geven. Ze leven daarbij in het hier en nu en reageren objectief.

Reactiemogelijkheid is gesloten