Kindercoaching

Ik voel me zo anders dan andere kinderen.
Ik kan niet goed met andere kinderen samen spelen.
Ik ben bang om dingen verkeerd te doen.
Ik word gepest.
Mijn ouders zijn gescheiden.
Ik ben zo druk in mijn hoofd, ik kan niet meer rustig worden.
Ik wil alleen nog maar computeren.
Ik vind mezelf niet zo leuk en aardig.
Ik kan me moeilijk concentreren.
Ik word vaak heel erg boos.
Ik voel me zo alleen.

IMG-20140617-WA0009

Kinderen met deze of soortgelijke vragen hebben veelal moeite om zich met hun omgeving te verbinden. Zij kunnen niet aan verwachtingen voldoen en hebben hier last van. Op ‘t Quinikke gaan we hier mee aan de slag!

Er zijn veel kinderen met een vraag om hulp. Veelal krijgen kinderen met bepaald gedrag een etiket en/of diagnose. Vervolgens hebben zij hulp nodig om met hun problemen om te gaan, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen verbinden met hun omgeving.

Thema’s van kinderen zijn eenzaamheid, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, pesten, ouders die scheiden, adhd, ontwikkelingsproblematiek enzovoort..
Deze kinderen hebben profijt van coaching, omdat we samen bekijken naar wat en hoe het kind zelf kan veranderen in het gedrag, zodat hij of zij zich prettiger kan voelen. We richten ons hierbij op de vermogens van het kind. Wanneer kinderen zich bewust worden van hun gedrag en hiermee vanuit eigen inzicht mogen spelen, kunnen wij ze helpen hun eigen oplossing te vinden.

lininbak

Wij coachen de kinderen vanuit spel, beweging en contact met dieren en rijken zo een begeleidende hand op het eigen pad van uw kind.

Een coachings-traject is een kortdurende vorm van begeleiding. Veelal zijn 4 tot 8 sessies voldoende om weer verder te kunnen.

Ook is het mogelijk om uw kind langdurig te begeleiden, vanuit bijvoorbeeld een pgb. Waarbij we vanuit een handelingsplan werken aan de doelen van uw kind.

Om kinderen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, is het belangrijk dat de omgeving wil en kan aansluiten op de groei van het kind. Een kind kan het immers niet alleen! Dit betekent dat er voor de ouders en de omgeving van het kind ook veranderingen zullen plaatsvinden. Soms is het nodig om ook met de omgeving van het kind te werken, zodat het kind en de omgeving met elkaar mee kunnen bewegen.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek over kindercoaching.

Reactiemogelijkheid is gesloten