Dagbesteding

 Dagbesteding voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen op ‘t Quinikke.

In het groen groeien, bloeien, genieten en jezelf zijn!

peotsplaats

Onze missie:

Veel kinderen, jongeren en volwassenen met een speciale behoefte hebben moeite om zich te verbinden met de omgeving en om aan alle verwachtingen van de maatschappij te voldoen.

Wij kunnen deze doelgroep via contact met de natuur en dieren helpen om sterker te worden en te leren omgaan met hun hulpvraag, zodat ze vervolgens weer aansluiting vinden in onze huidige maatschappij.

Onze locatie is gevestigd midden in een natuurstiltegebied. De actviteiten zijn afgestemd op de seizoenen en zoveel mogelijk buiten!

Kinderen:

De dagbesteding is bedoeld voor kinderen met een speciale behoefte, denk hierbij aan kinderen met autisme, adhd, overgevoeligheid en gedragsproblemen.

Individueel of in een kleine groep en onder deskundige begeleiding, krijgen kinderen de kans om zichzelf verder te ontwikkelen, zo open te bloeien en zich beter te verbinden met de maatschappij.

kids samen kopie

Op onze locatie kunnen de kinderen voor dieren zorgen, in de moestuin helpen, timmeren, knutselen, schilderen, wandelen, deelnemen aan leerzame spellen en eindeloos buiten spelen.

We bieden iedere middag een afwisselend programma, waarbij de inbreng van de kinderen van groot belang is. De kinderen krijgen letterlijk en figuurlijk de ruimte! De omgeving is rustig, uitnodigend en rijk aan natuurlijke prikkels.

Op woensdag en zaterdag middag zijn kinderen van harte welkom.
De groepjes zijn klein en er is ruimte voor ieder kind.
(Andere dagdelen zijn bespreekbaar, neem contact op voor de mogelijkheden)

buitenspelen

Werkwijze:

We bieden maatwerk en werken met de kinderen aan hun persoonlijke doelen via een handelingsplan. Belangrijke pijlers binnen onze dagbesteding zijn: zelfstandigheid, zelfredzaamheid, samenwerken, contact maken, sociale vaardigheden, concentratie, acceptatie en het aansluiten bij de maatschappij.

Jongeren, Volwassenen & Ouderen:

Jongeren, volwassenen en ouderen zijn ook van harte welkom. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend kun je op onze prachtige locatie helpen bij de verzorging van de paarden en andere dieren. Werk je graag in de tuin of hou je van klussen? Ook dan kun je helemaal je ei kwijt.

moestuin
hond

Ook voor deze doelgroep geld dat we werken in kleine groepen onder deskundige begeleiding, zodat er ruimte is om te werken aan de persoonlijke doelen en vragen van de cliënt.

Heeft u behoefte aan structuur, behoeft aan contact met anderen of bent u juist op zoek naar uzelf? Dan biedt onze dagbesteding een fijne gelegenheid om hierin te groeien.

Financiering & Aanmelding.

De dagbesteding kan bekostigd worden via zorg in natura(JW), een PGB, vanuit de WMO of eigen middelen.

Heeft u interesse? U kunt zich aanmelden voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis, stellen we de doelen van de cliënt vast en bepalen we gezamenlijk of ‘t Quinikke de juiste plek voor de cliënt is.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Natuurlijk kunt u ook een mail sturen via contact.

Reactiemogelijkheid is gesloten